Heroj iz požara: Samo da je devojka dobro, voleo bih da joj se sredi stan

Vesti 28. okt 202014:35 > 14:48
Goran Srdanov/Nova.rs

"Ne osećam se kao heroj, ovo bi uradio svako ko bi se našao tu, da može da pomogne. Ovde nema herojstva, bitno je samo bilo da se devojka spase", kaže u razgovoru za Nova.rs, Pavle Gavura, heroj sa Dorćola koji je juče, zajedno sa svojim kolegama, spasio devojku sa terase stana koji je goreo.

Tinejdžerku koja je teško povređena nakon što je u njenom stanu izbio požar u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu u Beogradu spasli su radnici s obližnjeg gradilišta.

Dan kasnije, u razgovoru za portal Nova.rs, Pavle Gavura, „vođa“ heroja, objašnjava kako je sve to izgledalo dan ranije.

POVEZANE VESTI:

 „Mi smo bili na poslu kao i svaki dan, kolega je dotrčao i rekao stan gori, devojka vrišti. Mi smo momentalno potrčali, došli do zgrade i probali smo da razvalimo njen stan, ali su bila sigurnosna vrata, pa smo onda otišli sprat ispod. Otključao nam je čovek, popeli smo se na terasu, pozvao sam devojku da dođe sa bliže strane, gde je bio manji požar. Ona me je poslušala, srećom bila je prisebna, preskočila je ogradu, čučnula je i sela nekako. Rekao sam joj da se opusti, da se uhvati za mene, da ćemo da je uvedemo u teresu i bukvalno je tako bilo“, objašnjava Gavura, koji kaže da je devojka govorila „spasite me, gorim, spasite me gorim, skočiću“.

Deo plafona u tim trenucima već je krenuo da se obrušava, ali kako kaže Pavle Gavura, nije o tome razmišljao.

„Znao sam da su tu kolege, koje su me držale i vezale, i da smo padali uhvatili bi nas, samo je bilo bitno da se ona spasi“, navodi heroj sa Dorćola, koji kaže nema problem sa visinom, i voli je.

Komentari građana kažu da su momci delovali zaista sinhronizovano, a Pavle navodi da je to zbog toga što se znaju kako ko diše, i da su sve uradili instinktivno. Dan kasnije, Pavle ne krije da je presrećan što je spasao devojku i što je ona živa.

„Čuo sam se sa ocem devojke, koji se zahvalio i hvala mu na tome. Čekamo da se ona javi kada bude dobro i da bude sve kako treba. Čucemo se da se vidimo kada se sve slegne“, navodi Pavle. Kaže i da ga niko od nadležnih nije pozvao.

„Mi samo apelujemo da ko god ima firmu građevinsku ili bilo šta, da uplati, da se napravi račun za nju i njenu majku i ko god da pomogne bilo bi lepo, da joj se stan sredi, da kada izađe iz bolnice ima gde da se vrati“, navodi Gavura.

On navodi i da se sa pažnjom medija nikako ne nosi, ali ponavlja da bi voleo da joj se sredi stan, i što je ostala živa i zdrava.

„Možda jesam, možda nisam skroman, ali najbitnije je da je ona živa i zdrava“, zaključuje heroj Pavle.