Nastavljeno rušenje bespravnog objekta na Pančićevom vrhu

Vesti 28. okt 202014:03 > 14:07
Tanjug/MGSI

Investitorka bespravno izgrađenog objekta na Pančićevom vrhu Snežana Mitković nastavila je radove na uklanjanju tog objekta, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Objekat još nije srušen u potpunosti, uklonjeni su krov, instalacije, oprema i stolarija sa prvog sprata, a radovi su nastavljeni nakon što je prethodno u avgustu investitorka obavestila inspekciju da zbog zdravstvene situacije sa kovidom-19 i kućne samoizolacije nisu bili u situaciji da nastave izvršenje rešenja republičkog građevinskog inspektora. 

U slučaju da investitor sam ne izvede radove na uklanjanju, kako je naloženo rešenjem republičkog građevinskog inspektora, nadležna inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovešće izvršenje prinudnim putem, navodi se u saopštenju. 

Za bespravnu gradnju, nastavak bespravne gradnje i falsifikovanje prijave za legalizaciju objekta protiv investitorke Snežane Mitković inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnela je više krivičnih prijava. 

Krivične prjave su podnete i protiv predsednika opštine Brus, sa optužbom da je naredio NN licu da falsifikuje službenu ispravu, kao i protiv direktora JP „Skijališta“ zato što je dozvolio priključenje objekta koji je izgrađen bez građevinske dozvole na elektroenergetsku mrežu i tehničku vodu „Skijališta Srbije“.