Velebit: U novoj vladi suštinski neće biti ništa novo

Vesti 28. okt 202011:36 > 11:44
N1

Politikolog Vuk Velebit je izjavio za N1 da mu se čini da suštinski u novoj vladi neće biti ništa novo i ocenjuje da će postojati kontinuitet sa prethodnim vladama.

„Mislim da je to kontinuitet udaljavanja Srbije od Evropske unije. Činjenica je da Srbija ove godine nije otvorila nijedno pregovaračko poglavlje, činjenica kako stoji vladavina prava, sudstvo, tužilaštvo… govori da se na tom polju ništa neće menjati“, ocenio je Velebit.

POVEZANA VEST

Iako vlast osam godina govori kako Srbija ide ka članstvu u Evropskoj uniji, Velebit smatra da se naša zemlja suštinski odaljila od Unije i evropskih vrednosti.

Velebit kaže da, iako je mandatarka Ana Brnabić u ekspozeu rekla da je vladavina prava jedan od prioriteta, za osam godina nije se bilo šta poboljšalo po tom pitanju.

„Mandatarka je rekla da će se boriti protiv svih laži, da će se boriti za istinu, mislim da će najviše imati posla da se bori protiv laži koje dolaze od vrha ove vlasti“, rekao je Velebit.

Govoreći o sastavu nove vlade, Velebit kaže da ima iznenađenja u pogledu novih ljudi, ali smatra da postoji „kontinuitet nekompetentnosti“.

„Imamo ljude koji su na pozicijama za koje građani treba da se zapitaju šta te ljude kvalifikuje da vode ta ministarstva, ako nemaju ranija iskustva obavljanja nekih sličnih poslova“, kaže Velebit.