UOPS: Nova vlada nema legitimitet, tražimo nove izbore – slobodne i poštene

Vesti 28. okt 202009:13 > 09:19
N1

Izbor Vlade nastale na osnovu lažnih izbora ne daje joj ni legalnost ni legitimitet, ocenila je Udružena opozicija Srbije (UOPS) i istakla da je tražila i traži nove izbore, ali slobodne i poštene, uz slobodne medije.

U saopštenju UOPS je naveo da i posle današnjeg dana „uzurpator svih državnih ovlašćenja“ ostaje Aleksandar Vučić, koji je već, mimo ustavnih ovlašćenja, najavio nove izbore.

POVEZANE VESTI

Udružena opozicija će učestovati na izborima koji ispunjavaju uslove da se stranke i pojedinci na njima nadmeću u ravnopravnim uslovima i da imaju jednak pristup medijima, pogotovo javnim medijskim servisima, poručio je UOPS.

Kako se navodi, lažni izbori ni za UOPS, a ni za građane koji su protestovali na ulicama gradova Srbije nisu opcija.

„Nužni su slobodni izbori i slobodni mediji. Tražićemo za to podršku građana, u svim vidovima borbe za takve izbore. Spremni smo na razgovore o zahtevima za slobodnim i poštenim izborima sa režimom, uz posredovanje Evropske unije i uz njihov monitoring predizbornog i izbornog procesa“, naveo je UOPS.

Udružena opozicija od Vučića zahteva da prestane sa novim represivnim merama i zastrašivanjem građana, koje realizuje kroz pritiske na zaposlene, medijske radnike, kao i na članove i lidere opozicionih političkih stranaka i organizacija.