Bulatović: Nad Zoranom Radmilovićem se sprovodi ozbiljna tortura

Vesti 27. okt. 202014:03 > 14:20
Podeli:
Izvor: N1

Potpredsednik stranke Slobode i pravde Dejan Bulatović održao je konferenciju za medije na kojoj je poručio da se nad njegovim prijateljem Zoranom Radmilovićem, koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je pisao preteće grafite na Bulatovićevoj kući, sprovodi ozbiljna tortura.

Bulatović je rekao da od vlasti traži odgovor zašto je njegov prijatelj i dalje u pritvoru, iako su ispunjeni uslovi da se on pusti na slobodu, da „nisu pronađeni dokazi“ protiv njega, a da je poslednji svedok ispitan prošle nedelje, u petak.

Kaže i da taj slučaj pokazuje da su u Srbiji ukinuti sloboda, pravda i pravo. Inače, obraćanje novinarima bilo je sve vreme opstruisano, na šta policija nije reagovala, iako je Bulatović to od njih, u jednom trenutku, čak i zatražio.

POVEZANE VESTI

„Ono što želim da vam kažem je da je danas već 17. dan otkad je u pritvoru moj prijatelj Zoran Radmilović, koji je osumnjičen od strane policije da je on napisao fašističke grafite na fasadi moje kuće, što je apsolutno neprihvatljivo“, kazao je Bulatović.

Dok je on govorio, Simo Spasić iz Udruženja porodica kosmetskih žrtava je govorio preko megafona.

„Pogledajte šta oni rade, čak ne možemo da održimo ni konferenciju za medije, a da oni to ne opstuiraju. Oni su poslali Simu Spasića kako bi se istina u Srbiji što manje čula ili uopšte da se ne čuje“, rekao je Bulatović.

Optužio je nadležne da „ne rade svoj posao“.

„Nema demokratije, ali demokratija će se kad tad da se vrati u Srbiju. Ovo je pokazatelj da nadležni ne rade svoj posao. Policija nije ispitala onoga koji mene maltretira nego se istraga bazira na maltretiranju mog prijatelja“, kazao je Bulatović.

Advokat Radmilovića Siniša Majkić je rekao da Ustav Srbije i Zakon o krivičnom postupku propisuju da privedeni mora da se pusti na slobodu čim se ispune uslovi za njegovo oslobadjanje, tako da je Radmilović protivustavno i protivzakonski u zatvoru.

Na kući potpredsednika Stranke slobode i pravde Dejana Bulatovića u Batrovcima kod Šida u toku noći 8. oktobra pojavili su se preteći grafiti, nakon čega je policija uhapsila Zorana Radmilovića, uz zvanično obrazloženje da su u njegovoj kući pronađeni ista boja kojom su ispisani preteći grafiti, kao i četkica koja je odgovarala ispisanim slovima.

Načelnik Policijske uprave Sremska Mitrovica Đura Mandić izjavio je da je „postupanje policije na rasvetljavanju ispisivanja pretećih grafita na kući potpredsednika Stranke slobode i pravde Dejana Bulatovića od prvog trenutka maksimalno profesionalno i u skladu sa zakonom„, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.