Imamović: Amandman bio povod za izliv mržnje, svaku kritiku dočekaće na nož

Vesti 27. okt 202013:08 > 13:09
N1

U ovom parlamentu nema mesta za drugačije mišljenje, a pogotovo ako dolazi od poslanika koji predstavljaju Bošnjake i Albance, rekao je Enis Imamović iz SDA Sandžaka čiji je amandman juče u skupštini izazvao višesatnu raspravu.

„Ta jedna reč, to je bio samo povod da to iskoriste kao razlog za izlive mržnje i prema i Bošnjacima, ali i našim kolegama u poslaničkom klubu koji predstavlja Albance iz Preševske doline. Videli smo da i u ovom parlamentu nema mesta za drugačije mišljenje, a pogotovo ako dolazi od poslanika koji predstavljaju Bošnjake i Albance“, kazao je.

POVEZANE VESTI

 Naime, poslanička grupa „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“ predložila je da se u naziv Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu doda „i manjinsku samoupravu“. To je izazvalo oštru raspravu između poslanika Enisa Imamovića iz SDA Sandžaka i desetak poslanika vladajuće koalicije. Zakon o ministarstvima i predstojeći izbor nove Vlade – ostali su u drugom planu.

Amandman poslanika Imamovića, kojim bi Ministarstvo za lokalnu samoupravu dobilo dodatak u imenu da je i za manjinsku samoupravu, čitava vladajuća kolaicija shvatila je kao provokaciju Sulejmana Ugljanina, koji uopšte nije narodni poslanik.

„Vidimo da je ponašanje vladajuće većine da, koristeći svaku šansu, ono što imaju na račun i Bošnjaka i Albanaca kanališu kritikujući jedan amandman koji smo podneli. Nije u pitanju jedna reč, već povod koji su iskoristili za izlive mrznje prema drugačijima i drugima, a naročito ako to dolazi od Bošnjaka i Albanaca“, kazao je.

Imamović je kazao da očekuje da će svaka kritika biti dočekana na nož i da se neće saslušati.

„Tolerancije nema previše u parlamentu, onoliko koliko bude imalo smisla mi ćemo u raspravi učestvovati, onda kada bude dobila tok kao juče mi ćemo tu jalovu raspravu napustiti“, dodao je on.

Upitan zašto ne nosi masku, on je rekao da na maskama piše da one ne štite od koronavirusa, i da čak i Krizni štab kaže da one umanjuju mogućnost prenošenja virusa, ali ne da stopostotno štite.

„Ako maska nije po standardima može više da šteti nego da koristi. Ne znamo koje maske tačno štite, kojih proizvođača. Kad epidemiolozi budu stali iza tačnog proizvođača, tačnih specifikacija, tada ćemo moći da govorimo o tome da li su one korisne ili štetne, ovako se samo govori napamet. Nisam jedini koji je ne nosi, ali ne vidim razlog da nosim masku ako vidim da ne ugrožavam nikoga, imamo preglede na ulazu u skupštinu, ako znamo da niko ko je u zgradi nije inficiran, to je dovoljno“, naveo je Imamović.

Celo gostovanje pogledajte u okviru emisije N1 Studio Live: