SPS odlučio: Ružić prvi potpredsednik Vlade, Tončev ministar bez portfelja

Vesti 26. okt 202020:22 > 20:41
N1 (arhiva)

Potpredsednik SPS-a Branko Ružić biće prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, saopštio je potpredsednik SPS-a Đorđe Milićević.

Ministar bez portfelja biće Novica Tončev, koji je takođe potpredsednik SPS-a.

Milićević je naveo da će na drugim najvišim odgovornim mestima van Vlade Srbije biti i potpredsednici SPS-a Aleksandar Antić i Slavica Đukić Dejanović, ali nije precizirao na kojim mestima, prenosi Nova.rs

POVEZANE VESTI

On je u pisanoj izjavi naveo da SPS izražava zadovoljstvo zbog postignutog dogovora s predsednikom Srbije i liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem o strateškoj saradnji i partnerstvu u narednom periodu.

“Ponosni smo na rezultate naše saradnje u proteklih osam godina u zaštiti naših nacionalnih i državnih interesa, jačanju spoljno-političke pozicije zemlje i ekonomskom prosperitetu i napretku”, istakao je Milićević.

SPS, kako kaže, izražava spremnost da da svoj puni doprinos u realizaciji šest ključnih ciljeva koje je definisao predsednik Vučić.

Naveo je i da u skladu s dogovorom s predsednikom Vučićem izborna lista SPS-JS, za predsednika Skupštine Srbije već izabran lider SPS-a Ivica Dačić, kao i generalni sekretar parlamenta Veljko Odalović, koji je član Predsedništva SPS-a.

Naveo je da je za potpredsednika parlamenta izabrana Marija Jevđić, potpredsednica JS-a.

Milićević kaže i da je potpredsednik SPS-a Žarko Obradović izabran za predsednika Odbora za spoljne poslove, a Ljubinko Rakonjac za predsednika Odbora za zaštitu životne sredine.

Lista SPS-JS, pored toga, navodi Milićević, dobila je i osam zamenika predsednika skupštinskih odbora.

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić je rekao ranije da će u novoj Vladi Srbije SPS-u pripasti Ministarstvo prosvete i jedno ministarstvo bez portfelja.

Branko Ružić je u dosadašnjoj vladi vodio resor lokalne samouprave.

Novica Tončev je poslanik u novom sazivu Skupštine Srbije i potpredsednik SPS-a.