Izabrani predsednici skupštinskih odbora, Bečić na čelu Odbora za bezbednost

Vesti 26. okt. 202014:05 > 14:16
Podeli:
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su u ponedeljak predsednike i zamenike predsednika odbora, pa će Odbor za kontrolu službi bezbednosti voditi poslanik grupe "Aleksandar Vučić - za našu decu" Igor Bečić, a zamenik će biti poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Vladan Zagrađanin.

Za predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove izabran je poslanik grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Aleksandar Marković, a za potpredsednika poslanik Jedinstvene Srbije Đorđe Kosanić.

Odbor za kulturu i informisanje vodiće poslanica grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Sandra Božić, a zamenica će biti poslanica SPS Snežana Paunović.

Skupštinski odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava vodiće kao i do sada poslanica grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Aleksandra Tomić, a potpredsednik će biti poslanik SPS Dušan Bajatović.

Predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije je poslanica Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač, a zamenica poslanica grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Dušica Stojković.

Novi predsednik Odbora za spoljne poslove je poslanik SPS Žarko Obradović, a zamenica poslanica grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Vesna Marković.

Za predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo je poslanik Muamer Zukorlić, a zamenik poslanik grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Marko Atlagić.

Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije vodiće poslanica grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Katarina Rakić, a zamenik će biti poslanik SPS Novica Tončev.

Novi predsednik Odbora za zdravlje i porodicu je poslanik grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Darko Laketić, a zamenik poslanica Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Sofija Maksimović.

Odbor za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva vodiće poslanik SPAS Radovan Tvrdišić, dok je za zamenicu izabrana poslanica grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Milanka Jevtović Vukojičić.

Za predsednika odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova izabran je poslanik Socijaldemokratske pratije Srbije (SDPS) Muamer Bačevac, a za zamenika poslanik grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Dragoljub Acković.

Predsednik odbora za zaštitu životne sredine je poslanica SPS Ljubinka Rakonjac, a zamenik poslanik grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Žarko Bogatinović, a odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu vodiće poslanik grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Marijan Rističević, dok će zamenik biti poslanik SVM Arpad Fremond.

Na čelu odbora za dijasporu i Srbe u regionu će biti poslanik grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Milimir Vujadinović, a zamenica poslanica SPS Justina Pupin Košćal.