U Novom danu o digitalnom nasilju, gošća i Safeta Biševac

Vesti 24. okt. 202013:37 > 13:42
Podeli:
Izvor: N1

Kako svakodnevna upotreba interneta, društvenih mreža i onlajn nastava utiču na odnose među decom? Da li su deca izložena većem riziku od vršnjačkog nasilja u toku pandemije koronavirusa? Kojim vrstama digitalnog nasilja su izloženi tinejdžeri i koliko su sa tim upoznati roditelji i prosvetni radnici?

Tim povodom u temi jutra razgovaramo sa Tanjom Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra, koji je objavio rezultate istraživanja o digitalnom nasilju u partnerskim odnosima srednjoškolaca i sa dr Dobrinkom Kuzmanović, sa Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, jednom od učesnica u Međunarodnom istraživanju deca Evrope na internetu. 

O aktuelnim temama, kroz pregled štampe, razgovaramo sa Safetom Biševac, novinarkom i kolumnistkinjom dnevnog lista Danas. 

U toku je virtuelni sajam knjiga pod nazivom „Dani digitalne knjige“. Pored 240 naslova koji su dostupni, čitaoci mogu takođe da pronađu i lične preporuke pisaca i autora, odslušaju intervjue sa naratorima audio knjiga… Više u razgovoru sa Marijanom Milosavljevićem, predstavnikom Bookmate-a. 

Posle više od dve decenije saradnje sa mnogim grupama, bendovima, projektima, kako u ulozi autora tako i člana, Nataša Guberinić, jedna od najviše cenjenih pevačica u regionu, odlučila je da se posveti sopstvenom izrazu i radu na prvom solo albumu „Humanlike“. Tim povodom ona je gošća Novog dana. 

Uživo smo i u beogradskoj radionici za izradu i popravku kišobrana, gde će nam vlasnica Tatjana Živković otkriti tajne svog zanata i pokazati kako stari kišobrani ove jeseni mogu ipak biti upotrebljivi i izgledati skoro kao novi.