Rojters: Sedam tela u pošiljci iz Srbije pronađeno u luci u Paragvaju

Vesti 23. okt. 202021:33 > 23:12
Podeli:
Izvor: REUTERS/JORGE ADORNO

Paragvajske vlasti saopštile su da je u kontejneru koji je dopremljen iz Srbije pronađeno sedam tela u fazi raspadanja, javlja Rojters. Agencija je prethodno prenela da je pronađeno pet tela, a zatim su vlasti saopštile da su otkrivena još dva.

Kontejner, koji pre tri meseca odvezen iz Srbije, stigao je preko Argentine ranije ove nedelje u rečnu luku u predgrađu paragvajske prestonice Asunsiona, prenosi Rojters.

Tužilac Marselo Saldivar izjavio je da su tela preminulih, za koje se smatra da su slepi putnici, pronađena u petak kada su menadžeri kompanije koja je kupila proizvod otvorili kontejner.

„Polazimo od toga da su oni provalili u kontejner kako bi bili prevezeni ovamo. Očigledno nisu dobro izračunali udaljenost i nisu preživeli putovanje“, rekao je ranije u toku dana Saldivar, kada je policija pronašla pet tela.

Izvor : REUTERS/JORGE ADORNO

  Naveo je da su kod dve osobe pronađena dokumenta i da je reč o Marokancima.

Prema rečima Saldivara, u delu kontejnera u kojem su bila tela, pronađeni su hrana, voda i kolačići dovoljni za 72 sata, kao i torbe sa odećom i otvor za ventilaciju.

Pretpostavlja da su u Srbiju stigli iz drugih zemalja sa ciljem da odu na neko bliže odredište, ali da nisu izračunali dobro udaljenost i nisu preživeli put.

Saldivar je naglasio da su od slepih putnika ostali samo kosa i kosti.

Tužilac je dodao da će paragvajske vlasti kontaktirati kolege u Srbiji kako bi identifikovali preminule.