Novi dan o uticaju trećeg talasa epidemije na organizaciju posla i rad u Srbiji

Vesti 23. okt. 202014:24 > 14:54
Podeli:
Izvor: N1

Kako treći talas epidemije koronavirusa utiče na organizaciju posla i rad u firmama u Srbiji? S kojim problemima se suočavaju privrednici i prete li otpuštanja zaposlenima? Kakvi su potezi i mere države u sprečavanju ekonomske krize, koja utiče kako na zaposlene, tako i na poslodavce? O tome u temi jutra s Rankom Savić, predsednicom Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata i Nebojšom Atanackovićem, predsednikom Unije polodavaca Srbije.

U subotu će se održati Prva sednica drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Srbije u 2020, sa početkom u 10 časova. Na dnevnom redu biće Predlog zakona o ministarstvima. Više u izveštaju našeg reportera.

O aktuelnim temama, kroz prelistavanje štampe, razgovaramo s Željkom Bodrožićem, predsednikom Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Grupa „Novinarke protiv nasilja prema ženama“ izrazila je negodovanje i razočaranje zbog načina na koji mediji izveštavaju o silovanju J.M. (22), navodeći da su izveštavanjem o ovom slučaju prekršeni gotovo svi postulati etičkog izveštavanja, a da je identitet žrtve potpuno otkriven, saopštila je ta grupa. Tim povodom gošća Novog dana biće Jovana Gligorijević, novinarka i predstavnica grupe „Novinarke protiv nasilja prema ženama“.

Plesni komad „Izgubljeni pejzaži“ premijerno je izveden 16. oktobra u Bitef teatru. Komad preispituje ideju šta znači biti čovek i šta bi moglo značiti biti mašina, a uoči revolucije veštačke inteligencije. Gošće Novog dana biće Marija Bergman, glumica i Jelena Kajgo, direktorka Bitef dens kompanije.