Snežana Bjelogrlić kandidatkinja za članicu Visokog saveta sudstva

Vesti 23. okt 202012:12 > 12:17
N1

Izborna komisija Visokog saveta sudstva usvojila je kandidaturu predsednice Društva sudija Srbije Snežane Bjelogrlić za članicu Visokog saveta sudstva (VSS) iz reda sudija osnovnih sudova, prekršajnih sudova i Prekršajnog apelacionog suda, saopštilo je Društvo sudija Srbije.

Sudiju Bjelogrlić su za kandidatkinju predložili Osnovni sud u Ivanjici, Osnovni sud u Priboju i Osnovni sud u Gornjem Milanovcu.

Društvo sudija Srbije dostavilo je Izbornoj komisiji Visokog saveta sudstva dopis, sa predlogom za zauzimanje stava o načinu glasanja sudija iz osnovnih sudova, prekršajnih sudova i Prekršajnog apelacionog suda, navedeno je u saopštenju.

Ističe se da je Društvo sudija Srbije uočilo „određene nedorečenosti u Zakonu o Visokom savetu sudstva i propratnim podzakonskim aktima, koji se tiču izbora izbornih kandidata za članove Visokog saveta sudstva iz reda sudija, koje su dovodile do različite prakse prilikom samog procesa glasanja u ranijim izborima“.

Zbog toga je upućen dopis Izbornoj komisiji kako bi bile blagovremeno otklonjene moguće nedoumice i izbegnuti prigovori, navedeno je u saopštenju.