Epidemiolog: Situacija u Čačku relativno mirna, bez novih slučajeva koronavirusa

Vesti 22. okt. 202014:53 > 14:58
Podeli:
Izvor: N1

Rukovodilac Radnog tima za praćenje epidemije koronavirusa u Čačku epidemiolog Mihailo Luković rekao je da je epidemiološka situacija u tom gradu "relativno mirna" i da za sada nije zabrinjavajuća.

On je na konferenciji za novinare rekao da je danas registovana samo jedna osoba pozitivna na koronavirus u Moravičkom okrugu – iz opštine Lučani, dok u Čačku, Gornjem Mlanovcu i Ivanjici nije bilo novozaraženih.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku sada je hospitalizovano deset pacijenata.

Luković je rekao da je trend povećanja broja zaraženih pacijenata koronavirusom na teritoriji Čačka i Moravičkog okruga počeo od 18. oktobra, a da je do tada „bilo mirno“. 

Prema njegovim rečima, od 18. oktobra do danas u Moravičkom okrugu je registrovano 11 zaraženih osoba koronavirusom. 

„Kada su u pitanju ležeći pacijenti na kovid odeljenjima u Opštoj bolnici u Čačku od polovine oktobra ta brojka se kretala od šest do deset pacijenata dnevno“, rekao je Luković. 

Luković je istakao da su sve službe, ustanove i medicinsko osoblje u Čačku spremni za eventualno razbuktavanje koronavirusa u „trećem talasu“. 

„Ako bude registrovan veliki broj obolelih i pacijanta sa simptomima koronavirusa planirali smo da ispred prijemne ambulante osposobimo jedan šator sa plinskim grejanjem kako bi ljudi bili na toplom dok čekaju svoj red na testiranje i pregled“, rekao je Luković.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.