Vukadinović: Uloga Dačića je kao uloga čuvara plaže u zimskim mesecima

Vesti 22. okt 202013:03 > 13:05
N1

Doskorašnji poslanik u Skupštini Srbije Đorđe Vukadinović, komentarišući nastavak konstitutivnu sednicu parlamenta, kaže da nema "ni trunku kajanja" što više nije među učesnicima na sednici.

„Nemam trunku kajanja što nisam unutra… i kažem bez imalo žala i nezadovoljstva, moram da konstatujem da je izneverilo i moja niska očekivanja. U istoriji Srbije, ali stvarmo, nije bila skupština ovakva. Ovo je nastavak konstitutivne sednice od 3. avgusta, parlament nema predsednika, organe, ali mi smo navikli da pod ovim režimom to shvatamo kao normalno“, izjavio je Vukadinović.

Na pitanje šta misli o Ivici Dačiću kao predsedniku parlamenta, kaže:

„Uloga Ivice Dačića biće uloga čuvara plaže u zimskom periodu“.

POVEZANE VESTI

Međutim, dodaje i da ta pozicija nije degradacija.

„Svi doživljavaju to kao degradaciju, ali to je formalno drugo mesto u državi. Tako da je to jiš jedan raskorak između teorije i prakse u ‘naprednoj’ Srbiji“, izjavio je Vukadinović.

Mišljenja je i da Dačić nije očekivao tu poziciju.

„On to nije očekivao. Drugo, to je na liniji potšišavanja posle junskih izbora. Nisam imao dilemu da će Dačić ostati u vlasti, ali to je ono šišanje na kratko… Dačić je hendikepiran, predsedavaće parlamentom koji nema legitimitte, a o legalitetu može da se raspravlja… Tako da je parlament bez opozicije, neće mu biti teško da predsedava, čak i da je ozbiljniji sastav“, kaže Vukadinović.

Po njemu je osnovna stvar „da li će SPS politički preživeti ovu transziciju i smenjivanje u narednih godinu, dve dana“.

Ceo razgovor sa Đorđem Vukadinovićem možete pogledati u emisiji N1 Studio Live: