Milićević: Parlament sa Dačićem na čelu će biti simbol demokratičnosti

Vesti 22. okt 202011:23 > 11:27
Tanjug / Rade Prelić

Poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević rekao je, obrazlažući predlog za predsednika Skupštine, da je uveren da će parlament na čelu sa Ivicom Dačićem biti simbol demokratičnosti, efikasnosti i transparentnosti.

Milićević je rekao da je Dačić kandidat sa ogromnim političkim iskustvom i izuzetno značajnim rezultatima koje je postigao tokom svoje skoro tridesetogodišnje političke karijere.

POVEZANE VESTI

„Obavljao je značajne dužnosti i u zakonodavnoj i u izvršnoj vlasti, bio je narodni poslanik, predsednik Vlade, ministar unutrašnjih poslova i ministar spoljnih poslova. U svim sektorima koima je rukovodio ostavio je značajne rezultate, a kao ministar spoljnih poslova dao je nemerljiv doprinos zaštiti državnih i nacionalnih interesa posebno kada je reč o Kosovu i Metohiji“, rekao je Milićević.

On je dodao da je Dačić radio na povlačenju priznanja „samoproglašene države Kosovo“, kao i da iza „današnjeg osnaženog međunarodnog ugleda Srbije, stoji rad predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dosadašnjeg šefa diplomatije Dačića i cele vlade“ i da će Dačić sigurno nastaviti da se bavi „parlamentarnom diplomatijom“.

Milićević je nekoliko puta zahvalio kolegama iz Srpske napredne stranke koji su mogli i sami da formiraju skupštinsku većinu, ali su odučili da odgovornost podele sa socijalistima.

Posle obrazloženog predloga, poslanici su započeli raspravu o kandidatu za predsednika Skupštine Srbije, a u nastavku bi trebalo da izaberu i potpredsednike i generalnog sekretara Skupštine.