SSP: Vesić i Šapić žele da sruše most jer buka smeta stanarima Beograda na vodi

Vesti 22. okt 202011:05 > 11:08
N1

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić žele da sruše stari tramvajski most jer buka tramvaja smeta stanovnicima Beograda na vodi, a ne zbog saobraćaja, saopštila je Stranka slobode i pravde (SSP).

U saopštenju SSP se navodi da su taj most ruglom nazivali samo Goran Vesić i beogradski naprednjaci, a od juče i njihov koalicioni partner Aleksandar Šapić.

„Tamo gde on vidi ‘ruglo’, mi vidimo most koji predstavlja redak primerak ratnog nasledja iz Drugog svetskog rata, ali pre svega podsetnik na herojsko delo učitelja Miladina Zarića, koji ga je spasio nemačkog miniranja“, istakli su iz SSP.

Zato, po njima, ovo nije odluka koja ima veze sa saobraćajem.

„Ovo je pitanje koga biramo izmedju učitelja Miladina Zarića s jedne i njihovih šeika, biznismena i podržavalaca koji su kupili stan u Beogradu na vodi, sa druge strane“, naveli su iz SSP.

Oni podsećaju i da preko ovog mosta dnevno predje 30.000 vozila i smatraju da Beograd nema višak, nego manjak mostova.

„Njegovo rušenje, osim što bi bacilo neizbrisivu ljagu na naš grad, izložilo bi torturi i nenormalnim gužvama sve Beogradjane u periodu od tri do četiri godine koliko bi se gradio novi“, kazali su i istakli da se mostovi ruše samo u ratovima, a u miru nikada.