Šapić: Zbog pandemije je logično da nova Vlada Srbije bude ograničenog trajanja

Izbori 2020 21. okt 202018:28 > 18:34
N1

Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić izjavio je da je logično da nova vlada Srbije bude ograničenog trajanja, sa ciljem da se prevaziđe situacija izazvana pandemijom koronavirusa.

„Siguran sam da neće nijedna zemlja da izađe bez ikakve štete iz kovid krize, zato je logično da se napravi oročena vlada u cilju prevazilaženja ove situacije“, kazao je Šapić u emisiji „Pravi ugao“ na Radio-televiziji Vojvodine.

Obrazlažući svoj stav, Šapić je rekao da nije karakteristična vlada koja je sastavljena iz svih partija koje su prešle izborni cenzus, a i da nije prirodno da u parlamentu nema opozicije.

Šapić je naglasio da je to njegov stav o tom pitanju, a da za više treba pitati Aleksandra Vučića.

Naveo je da cilj nove vlade ograničenog trajanja treba da bude da se iz situacije izazvane pandemijom izađe sa što manje štete i da se zauzme što bolji položaj u dijalogu Beograda i Prištine.

Govoreći o najavi Aleksandra Vučića da će se država obračunati sa organizovanim kriminalom, Šapić je kazao da ga je iznenadila odlučnost s kojom je Vučić o tome govorio.

Dodao je da je proteklih meseci bilo kriminalnih obračuna na ulicama Beograda, te da najava Vučića znači brzu reakciju Srbije „kako bi se stavilo do znanja da sa državom ne treba da se igra“.

Šapić je rekao da njegovo mesto predsednika opštine Novi Beograd, na koje je ponovo izabran uz punu podršku SNS, nije uslovljeno saradnjom sa tom strankom u sastavljanju nove vlade.

Novu vladu Srbije činiće koalicija sastavljena od Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i SPAS, a biće ograničenog trajanja, jer će naredni parlamentarni izbori biti održani najkasnije 3. aprila 2022. godine, saopštio je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u utorak.