Tepić: U Termoelektrani Kostolac počelo da radi postrojenje za odsumporavanje

Vesti 21. okt 202013:45 > 13:48
Izvor: N1

Potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić je na konferenciji za medije ispred sedišta EPS-a u Beogradu poručila da je u Termoelektrani Kostolac počelo da radi postrojenje za odsumporavanje i da je to rezultat pritiska javnosti i njenog zalaganja da građani tog mesta počnu da žive normalno. Kao dokaz da se situacija poboljšala, Tepić je novinarima pokazala slike dimnjaka Termoelektrane Drmno koje su joj dostavili radnici.

Tepić je podsetila na odlazak u TE Kostolac, gde je rekla da uprkos tome što je obezbeđen novac od 130 miliona dolara za postorojenje, ono je izgrađeno, ali tri godine nije pušteno u rad.

„Za to sam direktno optužila ‘lažnog direktora EPS’ Grčića, a saučesnici u tome su i ministri Aleksandar Antić i Zorana Mihajlović. Antić je tri godine ćutao i dopuštao da postrojenje ne radi, iako je plaćano i izgrađeno, kao i Mihajlović koja treći dan ćuti i ne odgovara kada je dala upotrebnu dozvolu za ovo postrojanje. Ona koja je poznata da odgovara i kada je niko ništa ne pita, preglasno ćuti treći dan“, rekla je Tepić.

Najveći problem će sada biti u Kostolcu odlaganje gipsa, ali morali su da imaju ceo proces zaokružen i videćemo kako će se snaći, zaključila je Tepić.