Janjić: Obraćanje predsednika – početak izborne kampanje

Vesti 21. okt 202008:46 > 08:49
Dragan Janjić
N1

Urednik agencije Beta Dragan Janjić izjavio je u Novom danu da je jučerašnje obraćanje predsednika Aleksandra Vučića "apsolutno bilo početak izborne kampanje". Govoreći o imenovanju Ivice Dačića za predsednika parlamenta, kaže da je "to za njega degradacija".

Kako je rekao, nakon četiri meseca čekanja na Vladu, „istovremeno kad je formirana, najavljeno je da će da bdue ogrnaičenog mandata“.

POVEZANE VESTI

„Ono je apsolutno bio početak izborne kampanje. Priča tipična za kampanju predizbornu, vlast ima jako moćnu, odlično uhodanu mašineriju“, kaže on.

Prema njegovim rečima, „bojkot je alat“.

„Ja nemam neku empatiju prema bojkotu kao političkoj ideji. Bojkot je alat i vi procenjujete kakav će odgovor javnosti i birača biti. Ako govorimo o uspehu bojkota, on je uspeo utoliko što sada imamo jednopartijski sistem, što nije prihvatljivo ni Briselu, ni Vašingtonu. Za sledeći neki bojkot treba proceniti koliko će ljudi ostati van izbora, a koliko će izaći na izbore“, kaže on.

Govoreći o imenovanju Ivice Dačića za predsednika parlamenta, kaže da je „to za njega degradacija“.

„SPS će verovatno da izgubi polovinu ministarstava. Ako gledamo činjenicu da je važno biti u izvršnoj vlasti, on je izgubio. Formalno gledano, to je drugo najvažnije mesto u zemlji, ali ono može biti i drugo i poslenje, zavisi kako odluči prvo mesto u zemlji“, kaže.

Kako je rekao, „SPS gubi biračko telo“.

„Nastaviće da gubi na ovaj način, ona je progutana od strane SNS“, kaže.

Osvrćući se na predsednikovu najavu rata protiv mafije, Janjić kaže da je „mafija sprega između države i kriminala“.

„Imamo godinama najavu rata protiv mafije, a ta sprega ostaje“, kaže Janjić.