Odbornik Narodne stranke: Isključena struja SC Banjica, lažna obećanja SNS-a

Vesti 16. okt 202018:03 > 19:51
N1

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je da je Sportskom centru Banjica isključena struja, čime su mnogobrojni sportisti, među kojima je najviše najmlađih, onemogućeni u obavljanju svakodnevnih sportskih aktivnosti, kao i organizovanje sportskih takmičenja na vodi, pošto su pod upravom centra i otvoreni i zatvoreni bazeni.

„Razlog obustave isporuke električne energije su dugovanja sportskog centra. Podsećam da je 2018. godine sudskim odlukama taj centar vraćen pod upravu opštini Voždovac, u kojoj je na vlasti Srpska naperdna stranka, čija su nesposobnost i lažna obećanja doveli centar u današnju situaciju“, rekao je Pavlović. 

Pavlović je dodao da je tadašnji predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao da je ta opština prekinula trend otimanja imovine i vratila građanima jedini bazen u gradu koji im je bespravno oduzet.

„Savić je tada rekao i da je opština Voždovac već uradila projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju, poboljšanje energetske efikasnosti, odnosno da su izvršena geološka ispitivanja i da je pronađena termalna voda koja će biti iskorišćena za grejanje celog sportskog centra“, rekao je Pavlović. 

„Sve izjave tadašnjih čelnika opštine Voždovac iz redova SNS-a, koja upravlja Sportskim centrom Banjica, jesu velika laž upućena direktno svim Beograđanima, imajući u vidu da ni opština, ni Grad Beograd do danas nisu preduzeli nijednu aktivnost u cilju stvaranja uslova za bolje funkcionisanje sportskog centra, odnosno u cilju stvaranja boljih uslova za sve Beograđane“, dodao je Pavlović.

Pavlović je istakao da dugovanja nisu izmirena, sportski centar nije rekonstruisan, a poboljšanje energetske efikasnosti, rešavanje problema grejanja i snabdevanja električnom energijom jesu „još jedna u moru laži“ kadrova SNS-a koji upravljaju Beogradom i Voždovcem. 

„Građanima Beograda je jasno da rukovodioci grada i opštine Voždovac vladaju manipulacijom i lažima bez ikakvih mogućnosti da stvore i unaprede osnovne uslove za razvoj sportskog centra i život Beograđana. Beograđani više ne veruju SNS-u i to su pokazali rezultati poslednjih izbora u Beogradu. NS će učiniti sve da to budu poslednji izbori na kojima su pobedili laž i ucene“, zaključio je Pavlović.

Sekretarijat za sport Grada Beograda: SC Banjica je u nadležnosti Opštine Voždovac

Televizija N1 pokušala je tokom dana da sazna da li je i zbog čega isključena struja bazenima Sportskog centra Banjica. U Opštini Voždovac, pod koju spada sportski centar, u telefonskom razgovoru tvrdili su da ne znaju ništa i da su bazeni pod sporom sa Vaterpolo klubom Partizan i da kontaktiramo njih.

U telefonskom razgovoru, direktor Vaterpolo kluba Partizan Nikola Kuljača rekao je da to za sada neće komentarisati.

Iz Grada Beograda, odnosno Sekretarijata za sport, u pisanom odgovoru uputili su nas na ugovorne strane, odnosno na Elektroprivredu Srbije i Sportski centar Voždovac. Od Elektroprivrede Srbije takođe nismo dobili odgovor na pitanje.

Na pitanje N1 da li je bazenima SC Banjica isključena struja zbog nagomilanih dugova, iz Sekretarijata za sport odgovorili su da je ta ustanova u nadležnosti Opštine Voždovac.

„Kada su u pitanju obligacioni odnosi SC „Voždovac“ sa drugim pravnim licima poput EPS, potrebno je obratiti se ugovornim stranama za više informacija o njihovim međusobnim potraživanjima“, navodi se u odgovoru Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.