Ne davimo Beograd: Vrši se pritisak na zaposlene u Sava centru

Vesti 16. okt 202014:59 > 15:04
N1

Organizacija "Ne davimo Beograd" saopštila je da se vrši pritisak na zaposlene u Sava Centru pred još jedno spuštanje cene i pokušaj prodaje reprezentativnog objekta u vlasništvu Grada Beograda".

Kako je „Ne davimo Beograd“ saznao, svih 103 radnika i radnica Sava centra dobili su navodno neobavezujuću anketu u julu ove godine, u kojoj su mogli da se opredele za tri opcije: za socijalni program po kolektivnom ugovoru, prelazak u drugo javno preduzeće u vlasništvu Grada ili neizvesnu budućnost sa budućim kupcem Sava centra koji im možda ponudi posao“.

„Iako je na samoj anketi jasno naznačeno da je ona preliminarna i da se ne potpisuje, te da nema zakonskog osnova po kojoj bi ona mogla biti obavezujuća, u proteklih nekoliko nedelja radnici i radnice ovog javnog preduzeća trpe velike pritiske da potpišu ugovore sa drugim gradskim ustanovama i preduzećima i time pristanu na lošije uslove rada i niža primanja“, navedeno je u saopštenju.

„Ne davimo Beograd“ smatra da je ovakvo ponašanje prema radnicima neprihvatljivo posebno imajući u vidu da je veliki broj njih ceo svoj radni vek proveo u Sava centru i veoma profesionalno i odgovorno obavljao svoja zaduženja i obaveze.