Tiodorović o gradonačelnici bez maske: Moraju da je nose svi, bez razlike

Vesti 14. okt. 202018:51 > 19:05
Podeli:
Izvor: N1

Da maske svi moraju da nose, bez obzira na to ko su, obavezno u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom ako ne mogu da budu na distanci - poručuje epidemiolog Branislav Tiodorović.

Napominje da fotografije na kojima gradonačelnica Niša ne nosi masku nije video, a da jeste rekao bi i njoj, kao i svima koji ne nose maske kada je neophodno, da je pogrešila, piše portal Južne vesti.

Portal je prethodnog dana pisao o tome da gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prethodnih dana nije nosila masku ni u zatvorenom prostoru, što se vidi i na fotografijama objavljenim na njenim zvaničnim nalozima.

Dan ranije novinarka je pitala epidemiologa Tiodorovića o obilasku Starog groblja, kada Sotirovski i njeni saradnici, iako nisu bili na distanci, nisu imali maske.

Kada je tekst objavljen i kada je epidemiolog Tiodorović video pomenute fotografije okupljanja većeg broja ljudi bez maske, pojasnio je da to jeste kršenje mera protiv korone.

Izvor : Tviter/@GradonacelnicaN

„Da sam video fotografiju, ja bih joj odmah rekao da je pogrešila. Nije potrebna maska na otvorenom, ali ako ste na manjoj razdaljini od 1,5 do 2 m obavezno stavite masku i tada je obavezno, a u zatvorenom prostoru nema dileme i maska je uvek potrebna. Masku moraju da nose svi, bez razlike“, ističe Tiodorović.

Veći deo stanovništva koji je nosio masku, poštovao je fizičku distancu i koristio dezinfekciju, kazao je Tiodorović.

Dodaje i da je Srbija bila u mnogo boljoj situaciji nego ostali oko nas prethodnih meseci, ali napominje da od svih građana zavisi da li će tako i ostati.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.