Uhapšeno šest članova Levijatana, jedan zadržan u pritvoru

Vesti 14. okt. 202018:12 > 21:55
Podeli:
Izvor: N1

Policija u Beogradu uhapsila je šest pripadnika grupe "Levijatan", koji su osumnjičeni da su početkom oktobra pretukli jednu osobu, objavljeno je na sajtu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu. Nedugo nakon hapšenja pet članova Levijatana je pušteno na slobodu, a u pritvoru je ostao samo K.B.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni K.B, S.N, P.M, T.Z, B.M. i L.U iz „Levijatana“ su 2. oktobra na uglu ulica Milutina Uskokovića i Koste Abraševića od oštećenog M.B. zahtevali da izgovori određene reči dok ga snimaju kamerom telefona, što je on odbio, a nakon toga su ga pretukli.

Osumnjičeni K.B. nakon tog napada, pozvao je 4. oktobra telefonom oštećenog M.B. uputivši mu različite pretnje i zahtevajući od njega da na Fejsbuku objavi snimak u kojem se izvinjava za komentar koji je na toj društvenoj mreži ranije ostavio u vezi delovanja grupe „Levijatan“.

Oni se terete za nasilničko ponašanje, a osumnjičeni K.B. i za ugrožavanje sigurnosti.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo da se K.B, P.M, T.Z, B.M. i L.U odredi pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da će uticati na svedoke i ometati postupak, a u slučaju K.B. i zbog rizika da će ponoviti krivično delo.

Nedugo nakon hapšenja pet članova Levijatana je pušteno na slobodu, a u pritvoru je ostao samo K.B.