Narodna stranka: Vlast nije ništa uradila – ulicama Kaluđerice teku fekalije

Vesti 14. okt. 202015:08 > 15:18
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Gradska vlast Beograda za šest i po godina nije učinila ništa na rešavanju problema kanalizacije u stihijski nastalom beogradskom naselju Kaluđerica, gde ulicama teku fekalije, rekli su predstavnici Narodne stranke. Oni smatraju da se stanje neće promeniti dok je na vlasti u glavnom gradu Srpska napredna stranka (SNS).

„SNS je još 2012. godine obećala da će zauvek rešiti taj problem, ali od toga nije bilo ništa. Mnogi građani Kaluđerice žive bez kanalizacije već 40 godina, a postojeća kanalizaciona mreža je izgrađena parcijalno i nelegalno, pa se otpadne vode izlivaju u Kaluđerički potok, koji je postao fekalni kolektor“, rekao je poverenik Narodne stranke za Grocku Igor Stojmenović.

Kako je saopšteno, Stojmenović je naveo da nedovoljna kanalizaciona mreža propada i zbog izgradnje novih zgrada koje se na nju priključuju.

On je naveo da je rok za izradu idejnog rešenja za kanalizaciju u Kaluđerici istekao pre skoro godinu dana, a građani ne znaju da li je to rešenje završeno niti šta gradska vlast planira da uradi.

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda, Miloš Pavlović, rekao je da problem kanalizacije postoji u naseljima Krnjača, Borča i Ovča, na banatskoj obali Dunava, koja pripadaju beogradskoj opštini Palilula.

„Vlast jedino zna da daje lažna obećanja, poput onih predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da će problem kanalizacije biti rešen, ali građani neće dobiti kanalizaciju dok je na vlasti SNS, jer već osam godina samo daju lažna obećanja“, rekao je Pavlović koji smatra da je vlast „nesposobna“ i da joj je „cilj samo lično bogaćenje“.

Odbornica Narodne stranke Marina Lipovac Tanasković rekla je da su kanalizacionu mrežu u Kaluđerici pre 40 godina gradili sami stanovnici, a Grad Beograd i opština Grocka nisu uradili ništa.

Kaluđerica je udaljena od centra Beogada 10 kilometara, a prema popisu iz 2011. godine u tom naselju živi 27.000 stanovnika, dok je danas taj broj dostigao 40.000.

„U Kaluđerici je građeno neplanski i stihijski i ona je prva asocijacija za nelegalnu gradnju u Beogradu, koja je izazvala mnoge probleme“, rekla je Marina Lipovac Tanasković.