NDM BGD: Plan za Košutnjak još u proceduri, Stojčić da podnese ostavku

Vesti 14. okt 202013:46 > 13:49
N1

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je da je dobila odgovor gradskog Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove, u kome se navodi da je plan detaljne regulacije za Košutnja još u proceduri.

„Jasno je da su gradski urbanista Marko Stojčić i dnevni list ‘Kurir’ svesno i namerno obmanjivali javnost tvrdeći da je plan zvanično odbačen“, navodi se u saopštenju Inicijative, u kojem se traži da Stojčić odmah podnese ostavku.

POVEZANE VESTI

Navodi se da je reč o smišljenoj manipulaciji kako bi se sakrile prave namere grada da umesto da sačuva skoro 30 hektara šume, dozvoli investitoru da gradi stambeno-poslovni kompleks.

Kako se navodi, Inicjiativa je posle navoda lista „Kurir“ da je plan zvanično odbačen, gradskom Sekretarijatu uputila zahtev da dostavi izveštaj o ranom javnom uvidu u elaborat za potrebe izrade Plana detaljne regulacije za kompleks „Avala filma“ i zapisnik sa sednice Komisije na kojoj je donet zaključak o tom Izveštaju.

Sekretarijat je naveo da je u toku tek evidentiranje brojnih primedbi građana koje su pristigle u ranom javnom uvidu.

Nakon evidentiranja, one moraju biti prosleđenje obrađivaču plana, na osnovu čega se formira izveštaj o obavljenom ranom javnom uvidu, koji usvaja Komisija za planove Skupštine grada Beograda.

Sekretarijat je naveo i da zbog velikog broja primedbi ne može da kaže čak ni kada se može očekivati kraj tog procesa, navodi se u saopštenju Inicijative.

„Još jednom upozoravamo državne organe, javne institucije, investitore i sve zainteresovane strane da se ne igraju sa ovim prirodnim dobrom i da odmah odustanu od svih zakulisnih radnji i malverzacija sa Košutnjakom. Više od 80.000 građana je podrškom Inicijativi za odbranu Košutnjaka jasno poručilo da je ugrožavanje ove gradske šume nedopustivo“, ističe se u saopštenju.