Novi dan o porukama "Ujedinjenih protiv kovida" koje su uputili građanima

Vesti 14. okt. 202013:00 > 13:12
Podeli:
Izvor: N1

Ne budite kao političari, nosite maske, proslave - ne, to su poruke koje šalju lekari okupljeni u grupu Ujedinjeni protiv kovida. Oni upozoravaju da nas očekuje novi talas epidemije koronavirusa i pozvaju građane da pravilno nose masku uvek kada su u zatvorenom i da drže rastojanje od dva metra. Kako da se sačuvamo? Kome da verujemo? Kakav primer nam daju političari, a šta slušamo od Kriznog štaba. U temi jutra razgovaramo sa prof. dr Draganom Jovanović, pulmologom.

U Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ proveravamo koliko je situacija sa porastom broja obolelih dramatična.

U susret Evropskom danu borbe protiv trgovine ljudima, razgovaramo sa onima koji su na prvim linijama fronta.

Grupa od 15 mladića, sa maskama, crnim fajerkama i kapuljačama upala je u utorak uveče na izložbu u okviru festivala „Novo doba“, bacila suzavac i pocepala izložene radove. Jedan od učesnika izložbe Marko Somborac rekao je da je strip grupa koja je autor ovog događaja u utorak uveče prijavila policiji pretnje smrću, ali se uprkos tome dogodio napad. Kome smeta humor? Čiji je on neprijatelj? Koliko je to opasno? Gost Novog dana je karikaturista Dušan Petričić.

Izložba „Paja Jovanović – jedan slikar, 10 fotografa: 20 umetničkih dela“, otvara se u četvrtak u Muzeju Grada Beograda. Autori izložbe biće gosti Novog dana.

Gost Novog dana je i umetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo, sa kojim razgovaramo o novom albumu.