Gajić: Predlog Zelenovića o rešavanju problema Kosova i Metohije neozbiljan

Vesti 13. okt. 202016:35 > 19:26
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, odbacio je kao "neozbiljan" predlog predsednika Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića da se pitanje Kosova i Metohije reši brzo, jer kako je naveo "brzo rešenje tog problema nije moguće"."Nemoguće je brzo rešiti kosovsko pitanje jer, između ostalog, postoje i nepremostive pravne prepreke – Ustav Srbije i Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN", rekao je Gajić u Kragujevcu na tribini "Da li je bolje zaslužilo nas".

POVEZANE VESTI

Gajić je istakao da je Narodna stranka smatrala da je izbore trebalo bojkotovati u celoj Srbiji, pa i u Šapcu, bez obzira što je Zelenović kao gradonačelnik Šapca bio u drugačijoj situaciji, jer je trpeo pritisak Šapčana da odbrani vlast.

„Pokazalo se da nije imao ni teoretske šanse da dobije izbore, jer je vlast bila spremna da učini sve da ga u tome onemogući“, rekao je Gajić.

On je naveo da ne bi trebalo ispustiti iz vida da postoje „opozicione stranke koje su plaćene da podrivaju opoziciju, a da je slična situacija sa nekim nevladinim organizacijama koje nanose štetu opoziciji“.

„U tome se posebno ističe Milan Antonijević, koji nas je uveo u besmisleni dijalog sa režimom koji je služio isključivo tome da se sruši bojkot izbora“, rekao je Gajić i dodao da Narodna stranka na takve dijaloge više neće pristajati.

„Optuženi za Jovanjicu u SAD, u postupku dobijanja političkog azila“

Gajić je otkrio i da se oficir Vojnoobaveštajne agencije (VOA) Saša Vujisić, osumjičen da je član grupe koja je uzgajala marihuanu na „Jovanjici“, nalazi u SAD i da je „u postupku dobijanja političkog azila“.

„Brzo će to biti objavljeno. Tužilaštvu i policiji u Srbiji se desilo bekstvo oficira vojne obaveštajne službe“, rekao je Gajić televiziji Nova S.

Gajić je istakao da je „Jovanjica“, kao i mnogi drugi predmeti koji se vode pred Specijalnim sudom, slučaj u kojem tužilac nije samostalan i mogao je da optuži samo one za koje mu je „dopušteno da budu optuženi“.

„To je način da budu odbranjeni oni koji stvarno stoje iza uzgajanja marihuane na ’Jovanjici’. Da su i oni optuženi, sadašnji prvooptuženi, vlasnik ’Jovanjice’ Predrag Koluvija, ne bi bio ni među prvih sedam optuženih“, dodao je Gajić.

Gajić je istakao da je Koluvija bio „samo podizvođač za daleko ozbiljnije i moćnije ljude“.

„Tužilaštvo za organizovani kriminal nije podiglo optužnicu protiv njih, a oni su neophodni da bi slučaj mogao da se nazove organizovanim kriminalom, jer je povezanost vlasti i mafije definicija organizovanog kriminala. Ta povezanost se u predmetu ’Jovanjica’ ne vidi. Optuženi su neki povrtari, a nema ozbiljnih ličnosti“, kazao je Gajić.