Stefanović: Ubuduće lakša pretraga tablica vozila pod potragom

Vesti 13. okt 202013:59 > 14:07
N1

Novi sistem na vozilima kriminalističke policije i interventne jedinice koji podrazumeva savremene kamere koje omogućavaju direktnu pretragu tablica vozila pod potragom, olakšaće posao policajcima, ubrzaće njihov rad i povećati efikasnost, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Kako je saopštio MUP, Stefanović je tokom posete Upravi kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd rekao da su pripadnici te uprave u poslednjih par meseci pokazali izuzetnu efikasnost i da zauzimaju „vodeće mesto u regionu po rešavanju najtežih krivičnih dela“.

Prema njegovim rečima, pripadnici te uprave su rezultatima i radom poslali jasnu poruku građanima Srbije da su bezbedni i da njihova policija brine o njima svakoga dana.

On je ukazao da danas svi mogu da vide konstantan napredak u opremanju i modernizaciji policije, istakavši i važnost uvođenja novih informatičkih i tehničkih sistema u rad.

Stefanović je zahvalio svim pripadnicima Policijske uprave za grad Beograd na požrtvovanom danonoćnom radu koji je, kako je rekao, doprineo da ulice budu bezbedne, deca sigurna i da se zaplene narkotika stalno povećavaju.