Advokat porodica: Pojavio se svedok koji tvrdi da se zna ko je ubio gardiste

Vesti 12. okt 202020:25 > 20:37
N1

Advokat porodica ubijenih gardista Predrag Savić izjavio je u Danu uživo da se "polako kruni taj zavet ćutanja u tim obaveštajnim službama", kao i da se pojavljuju svedoci. Savić kaže da je ideja svih vlasti bila da je "mnogo manja šteta da se ne otkrije šta se dogodilo u Topčideru, nego da se otkriju ubice".

POVEZANE VESTI

 Govoreći o incidentu na ovogodšnjoj komemoraciji, kaže da je to „očigledno čovek koji je došao da napravi što veći skandal“.

„To je bio i verbalni napad većeg intenziteta“, kaže.

Prema rečima Savića, „polako se kruni taj zavet ćutanja u tim obaveštajnim službama“.

„Pojavljuju se svedoci, poput Saše Reljića. Znamo da je on u tri navrata davao tužilaštvu iskaze u vezi sa Topčiderom. Njegovo ime smo saznali na čudan način, od Borisa Tadića. Saša Reljić se nakon toga oglasio u medijima i rekao da je Boris Tadić njemu nacrtao metu na čelu, onda je nastavio dalje da obećava da će dati podatke da se razreši slučaj, nedavno je i otvoreno pismo roditlejima gardista uputio, gde je rekao da je lociran ubica, da državni organi ozbiljno rade, da znaju ko je ubica, da je on u velikoj panici, kao i da je to lice i dalje zaposleno u policiji, imenom i prezimenom je rekao ko je“, kaže Savić.

Kako je rekao Savić, „zaključak koji se može izvesti je da postoji, prema Reljićevim rečima, dosije BIA“.

„Koji je predat najvišim organima. Taj dosije bi trebalo da razotkrije, prema njegovim tvrdnjama, ubistvo gardista“, kaže.

Savić kaže da je ideja svih vlasti bila da je „mnogo manja šteta da se ne otkrije šta se dogodilo u Topčideru, nego da se otkriju ubice“.

Dodao je da nema nikakvih informacija o radu Komisije, kao i da se ona nikad formalno nije sastala.