I građani Kosovske Mitrovice palili sveće za Ivanovića

Vesti 12. okt. 202019:25 > 19:27
Podeli:
Izvor: N1

Večeras je u Kosovsokoj Mitrovici obeleženo 1.000 dana od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića. Obeležavanja je održano u ulici Sutjeska ispred predstavništva GI SDP, gde je i Ivanović 16. januara 2018. godine ubijen s leđa sa više hitaca. Nekoliko desetina građana – članovi porodice, prijatelji i poštovaoci ubijenog Ivanovića - simbolično su večeras palili sveće u okviru akcije "1.000 sveća za 1.000 dana tišine“.

Janko Ivanović, sin Olivera Ivanovića, koji je sa majkom i ujakom položio cveće na mestu gde je ubijen njegov otac, kaže da se i dalje oseća velika praznina, te da je ovo težak trenutak za porodicu.

„Ovakvo stanje je krajnje nestabilno, dosta je sumnje i dosta spekulacija i to nama daje jednu vrstu nesigurnosti da će doći do rešenja ove situacije“, kazao je u izjavi za Newsmax Adria.

Za oca kaže da će ga se sećati kao velikog borca, za istinu, pravdu i ovaj grad. „Tako će mi ostati zapamćen“, poručio je.

Obeležavanju u Kosovskoj Mitrovici prisustvovala je predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova, Rada Trajković, koja je večeras doputovala iz Beograda, gde se takođe obeležava 1.000 dana od ubistva Ivanovića.

„Između Beograda i Mitrovce opredelila sam se za Mitrovicu, prosto verujući da negde, ovde je ubijen Oliver, da njegov duh možda je tu negde oko nas. Iskrena da budem, i htela sam da budem sa ovim Srbima u Severnoj Mitrovici i ovim narodom koji je došao, i da pogledam koliko je jedna mirna tišina Mitrovice, rezultat, ne njihovog neučestvovanja u bolu za Oliverom, nego straha od Vučića i režima u Beogradu da se pojave u većem broju, u onom u kojem su se pojavili kada je Oliver ispraćen, nažalost, iz ovoga grada“, poručila je Trajković u izjavi za KoSSev.

Pored Rade Trajković, skupu u Mitrovici prisustvovao je i Momčilo Trajković koji je doputovao iz Čaglavice.

Dušan Milunović iz Ivanovićeve GI SDP kažu da svakog meseca ostavljaju cveće i pale sveće na mestu ubistva i da čekaju pravdu kako bi se počinioci i nalogodavci našli iza rešetaka. Ističe da su mislili da će ubistvo do sada biti rešeno.