MUP: Postupanje policije u slučaju grafita na kući Bulatovića u skladu s zakonom

Vesti 12. okt. 202016:33 > 16:40
Podeli:
Izvor: N1

Načelnik Policijske uprave Sremska Mitrovica Đura Mandić izjavio je da je "postupanje policije na rasvetljavanju ispisivanja pretećih grafita na kući potpredsednika Stranke slobode i pravde Dejana Bulatovića od prvog trenutka maksimalno profesionalno i u skladu sa zakonom", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Mandić je naveo da su „odmah pošto je Bulatović, 8. oktobra ove godine, oko 11.00 sati prijavio policiji da je oko 8.00 sati primetio grafite na svojoj kući, sve raspoložive policijske snage su izašle na mesto događaja“.

POVEZANE VESTI

„Sve dosadašnje mere i radnje u navedenom slučaju preduzete su po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva i naredbama Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, kojima su dostavljeni do sada prikupljeni dokazi na osnovu kojih je nadležni sud odredio pritvor osumnjičenom“, kazao je Mandić.

Dodao je da mu je „apsolutno nejasno“ zašto Bulatović „pokušava da ospori rad istražnih organa i iznosi brojne netačne tvrdnje“.

Na kući potpredsednika Stranke slobode i pravde Dejana Bulatovića u Batrovcima kod Šida u toku noći 8. oktobra ispisano je „Smrt Đilasovcima“ i „Bulatović i Đilas = lopov“, što je on prijavio policiji.

Bulatović je pre dva dana saopštio da je policija zbog ispisivanja pretećih grafita na njegovoj kući privela njegovog bliskog prijatelja Zorana Radmilovića, jer je u njegovoj kući nađena farba koja slična onoj kojom su ispisane poruke na Bulatovićevoj kući.

Bulatović je rekao da hapšenje i pritvaranje jednog od svojih najbližih prijatelja može da protumači kao „namerno slanje istrage u potpuno suprotnom pravcu i pokušaj da se bacanjem prašine u oči sakriju pravi počinioci“.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio da je tokom istrage ispisivanja poruka na kući potpredsednika Bulatovića, policija našla dokaze u kući Radmilovića koji je „odbio poligrafsko ispitivanje, ali i grafološko veštačenje“.