Đorđević: Netačne optužbe Zaštitnika građana

Vesti 12. okt 202014:04 > 14:09
N1

Ministar za rad, zapošljavaje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je najbitnije sačuvati zdravlje svih korisnika u ustanovama socijalne zaštite i da je važno pridržavati se preventivnih mera i saveta epidemiologa.

POVEZANE VESTI

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Đorđević je obišao Dom za odrasla invalidna lica u Zemunu i poručio da je pridržavanje epidemioloških mera neophodno, kao i poštovanje instrukcije o posetama i naredbe o zabrani poseta i ograničenje kretanja u ustanovama za smeštaj.

„Ulazak trećih lica mogao bi da ugrozi zdravlje korisnika, što nećemo dozvoliti“, poručio je Đorđević.

Kako se navodi u saopštenju, „povodom netačnih optužbi od strane Zaštitnika građana i pokušaja diskreditovanja Ministarstva“ Đorđević je rekao da korisnici tog doma spadaju u najugroženiju grupu od zaražavanja korona virusom i da je zato rad organizovan na poseban način.

On je rekao da je članovima tima zaštitnika građana koji su u petak želeli da posete Dom prethodno rečeno da „neće moći da realizuju posetu fizički, a zbog epidemioloških razloga, na osnovu niza akata koje je doneo Krizni štab“, ali i u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

On je istakao da se mora zaustaviti rušenje kredibiliteta Ministarstva i urušavanje poverenja građana u državne institucije. Đorđević je istakao da od 10. marta niko nije ušao u ustanove socijalne zaštite, od čega se neće odustati sve dok se ne steknu epidemiološki uslovi za to.

„Zaštitnik građana i članovi njegovog tima, svoje međunarodne obaveze mogu da obave i putem video konferencije, u bilo koje vreme, bilo kog dana, gde će im biti omogućeno da razgovaraju s kim žele“, naglasio je Đorđević.

Vršilac dužnosti direktora Doma Mikica Budimirović naglasio je da su članovi tima zaštitnika građana informisani o zabrani ulaska, ali da je njihov odgovor na to bio da oni ipak moraju da dođu po cenu i da ih ne puste da uđu.