Stefanović: Policija pronašla određene dokaze kod Bulatovićevog prijatelja

Vesti 12. okt. 202010:21 > 16:40
Podeli:
Izvor: N1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u tehničkom mandatu izjavio je da je tokom istrage o pretećim porukama ispisanim na kući potpredsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dejana Bulatovića, policija pronašla određene dokaze u kući Bulatovićevog "bliskog prijatelja" i člana SSP Zorana Radmilovića.

POVEZANE VESTI

 Navodeći da je policija uključila „sve što ima“ na rasvetljavanju tog slučaja, ministar je kazao da je u prva 24 časa saslušano 12 osoba, a da je samo Radmilović odbio poligrafsko ispitivanje. „Policija je po nalogu ušla u njegovu kuću i pronašla boju koja odgovara onoj sa poruka na Bulatovićevoj kući, četkice čija debljina takodje odgovora debljini slova i duksericu umazanu tom bojom. Taj čovek je odbio poligrafsko ispitivanje ali i grafološko veštačenje, odnosno da na papiru ispiše nešto pa da to stručnjaci uporede sa slovima ispisanim na kući oštećenog“, kazao je Stefanović.

Naveo je da Radmilović nije želeo da izgovori „nijednu jedinu reč“ niti da na bilo koji način pomogne istragu.

„Ja neću da kvalifikujem da li je neko kriv, ali su to vrlo jasno indicije koje ukazuju da ono što su Bulatović i Dragan Đilas pričali, nema veze sa istinom“, kazao je ministar.

Izvor : N1

Ocenio je da su iz SSP pokušali da zloupotrebe taj slučaj kako bi sebi pribavili „neki politički poen“. „Dva dana je bila priča kako su horde SNS napale Bulatovića a onda odjednom ta priča medijski umire i više je niko ne pominje. Očigldeno je da su hteli da zloupotrebe ovaj slučaj“, dodao je ministar u tehničkom mandatu.

Potpredsednik SPP Bulatović saopštio je ranije da je policije privela njegovog bliskog prijatelja Radmilovića, jer je u njegovoj kući pronađena farba koja je okarakterisana slična onoj kojom su ispisane preteće poruke na Bulatovićevoj kući.

„Ponuđeno mu je da prizna da je on to uradio, u zamenu za oslobađanje nakon priznanja. Odbio je i od tada više nijednu reč u policiji nije izgovorio. U međuvremenu sam ponovo pozvan u policiju da dam izjavu i tom prilikom mi je ponudjeno poligrafsko testiranje, koje sam odmah prihvatio“, naveo je Bulatović.

Izvor : N1

Načelnik PU Sremska Mitrovica: Policija radi profesionalno i u skladu sa zakonom

Načelnik Policijske uprave Sremska Mitrovica Đura Mandić izjavio je da odgovorno tvrdi da je postupanje policije na rasvetljavanju ispisivanja pretećih grafita na kući potpredsednika Stranke slobode i pravde Dejana Bulatovića od prvog trenutka bilo maksimalno profesionalno i u skladu sa zakonom, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova

Mandić je rekao da su sve raspoložive policijske snage izašle na mesto događaja, odmah pošto je Bulatović prijavio da je primetio grafite na svojoj kući. 

Naveo je da su sve dosadašnje mere i radnje preduzete po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva i naredbama Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, kojima su dostavljeni do sada prikupljeni dokazi, na osnovu kojih je nadležni sud odredio pritvor osumnjičenom. 

„Apsolutno mi je nejasno zašto Bulatović pokušava da ospori rad istražnih organa i iznosi brojne netačne tvrdnje. Policijski službenici nastaviće da rade svoj posao odgovorno, profesionalno i u skladu sa zakonima, a Bulatoviću ostavljamo da se bavi politikom“, izjavio je Mandić.