Vulin: Pokazali smo da svi vidovi vojske mogu da deluju zajedno

Vesti 11. okt. 202022:22 > 22:26
Podeli:
Izvor: Tanjug/ TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ ANDRIJA GAVRILOVIC/bs

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže za RTS da je vežba "Sadejstvo 2020" pokazala da svi vidovi vojske mogu da deluju zajedno i da VS funkcioniše sjajno kao takva. "Kada je Srbija snažna, kada je vojska snažna, onda su Srbi sigurni gde god da žive i onda je mir siguran i dugotrajan", poručio je Vulin.

Aleksandar Vulin je rekao za RTS, povodom juče održane vežbe „Sadejstvo 2020“ na Pešteri, da je VS napredovala i da je Srbija dobila izuzetne oficire i podoficire, sjajne posade koje su obučene tako da sve vojske na Balkanu mogu da zavide.

„Iza toga stoji odlična priprema, vojska se ne pravi za jedan dan. Da biste napravili vojsku, morate imati državu. Kakva vojska, takva i država“, rekao je.

Naveo je da gotovo sve ono što se videlo i što je modernizovano jeste proizvod Srbije.

„Osim helikoptera, više-manje sve ostalo smo mi radili, čak i složeni borbeni sistem kao što je NORA“, istakao je Vulin.

„Pokazali smo da svi vidovi vojske mogu da deluju zajedno, da i kopnena vojska i specijalne brigade i vazduhoplovstvo sjajno funkcionišu. Pokazali smo da vojska funkcioniše sjajno kao takva“, ocenio je ministar.

„Vojska je u stanju da sačuva mir“

Napominje da vojni izaslanici koju su posmatrali vežbu nisu propustili „ni jedan jedini delić“ da snime i da su imali o čemu da izveste svoje centrale.

„Mogli su da vide jednu vojsku koja je u stanju da sačuva mir. Naša poruka je da smo spremni i sposobni. Istorija nas uči da kada je Srbija snažna kada je vojska snažna, onda su Srbi sigurni gde god da žive i onda je mir siguran i dugotrajan“, poručio je ministar odbrane.