RHMZ: Obilni pljuskovi i zahlađenje u naredna dva dana

Vesti 11. okt 202013:05 > 13:08
Shutterstock (ilustracija)

Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje da se u Srbiji sutra i u utorak očekuju obilni pljuskovi i zahlađenje, najpre na zapadu i jugozapadu Srbije od 20 do 50 milimetara kiše za 24 sata.

Posle podne, uveče i u toku noći kiša će se proširiti preko centralnih krajeva ka istoku, a u toku noći na visokim planinama moguć je i sneg.

Duvaće slab i umeren, južni, u skretanju na zapadni i severozapadni vetar, uveče i tokom noći u pojačanju. Najniža temperatura kretaće se od osam do 13 stepeni, a najviša od 12 na zapadu i severozapadu do 23 stepena na jugoistoku.

I u Beogradu će sutra biti oblačno i hladno sa obilnom kišom, naročito posle podne, uveče i tokom noći.  Vetar slab i umeren, južni, sredinom dana u skretanju na zapadni i severozapadni.

Temperatura bez većeg kolebanja od 13 do 15 stepeni. U utorak će u srbiji biti vetrovito i još hladnije sa umerenim i jakim zapadnim i severozapadnim vetrom.

Ujutro na jugozapadu prestanak kiše, a u ostalim krajevima u toku dana. U sredu će biti suvo i malo toplije. Od četvrtka ponovo promenljivo vreme, povremeno s kišom.