Dodik na vojnoj vežbi na Pešteru: Srbija može uspešno da odbrani suverenitet

Vesti 10. okt. 202014:14 > 14:16
Podeli:
Izvor: TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da današnja vežba Vojske Srbije ohrabruje i pokazuje da Srbija može uspešno da odbrani državnost i suverenitet.

„Čestitam na uspešnoj vojnoj vežbi i pokazanoj velikoj sposobnosti koja ohrabruje i pruža poruku da Srbija može uspešno da odbrani državnost i suverenitet“, rekao je Dodik po okončanju združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Sadejstvo 2020“.

Dodik je posle vežbe na poligonu Pešter čestitao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na, kako je rekao, „naporima koje je uložio da modernizuje vojsku“.

Vučiću je čestitao i zbog „napora da pokaže da se Srbija zalaže za uspostavljanje regionalnog mira, ali da je spremna da odlučno odbrani svoju teritoriju“.

Vučić je rekao da je poziv na današnju vojnu vežbu, održanu u regionu gde Bošnjaci čine većinu stanovništva, poslat i bošnjačkom i hrvatskom članu Predsedništva BiH, Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću. Oni se nisu odazvali na poziv.

Vučić je naglasio da ta vojna vežba nije uperena ni protiv koga i da VS pripada jednako svim narodima koji žive u Srbiji.