Žurke po gradu, epidemiološke mere se ne poštuju

Vesti 09. okt 202023:20 > 23:24
Nova.rs

Odluka Kriznog štaba da svi ugostiteljski objekti mogu da rade do 23 časa počev od 8. oktobra, izgleda da nije posebno uznemirila građane, jer su bašte kafića i klubovi u prestonici pred sam kraj radnog vremena - prepuni, navodi portal Nova.rs.

Naime, grad je krcat, navodi nova.rs, jer su građani Beograda rešili da, kao po običaju, provedu petak veče napolju – na ulicama glavnog grada, u bašti kafića, ili u nekom klubu.

Na jednom od snimaka koje je napravio reporter Nova.rs oko 22 sata, vidi se kako građani, pre svega mladi, uživaju u centru Beograda, gde su organizovali žurku. Građani pevaju i plešu u Knez Mihailovoj i čini se da većina ne mari za socijalnu distancu i zaštitne maske.

Odluke Kriznog štaba ne uznemiravaju građane, što pokazuju klubovi koji su puni pred sam kraj radnog vremena. Mnogi ne nose zaštitne maske, a pridržavanje mere fizičke distance nije moguće zbog ogromne gužve, navodi reporter Nova.rs.

Podsetimo, od kraja avgusta ugostiteljski objekti sa baštama su mogli da rade do 1 čas iza ponoći. Ipak, poslednjih dana došlo je do blagog povećanja broja zaraženih koronavirusom, pa je Krizni štab doneo odluku da svi objekti mogu da rade do 23 časa, počev od 8. oktobra. Inače, najveći broj obolelih od koronavirusa je sa teritorije Beograda.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.