Preteći grafiti na kući potpredsednika SSP

Vesti 08. okt 202013:49 > 15:33
N1

Na kući potpredsednika Stranke slobode i pravde Dejana Bulatovića u Batrovcima kod Šida u toku noći pojavili su se preteći grafiti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti povodom pretećih grafita.

Policijski službenici intenzivno rade na rasvetljavanju ovog slučaja, dodali su iz MUP-a.

Na kući su napisali „Smrt đilasovcima“, „Bulatović i Đilas = lopov“.

N1

SSP: Nastavak kampanje mržnje 

Stranka slobode i pravde saopštila je da je ispisivanje uvredljivih grafita na kući potpredsednika te stranke Dejana Bulatovića nastavak kampanje mržnje, kojoj je izložen svaki čovek u Srbiji koji se usudi da javno kaže svoje mišljenje.

SSP navodi da žrtve nisu samo politički protivnici, već i njihove porodice i deca. 

„Jutros je maloletno dete Dejana Bulatovića, potpredsednika SSP plakalo i treslo se od straha, jer je na svojoj kući pročitao grafit sa pozivom na ubistvo njegovog oca. Njegove suze i strah su slika Vučićeve Srbije danas“, navodi se u saopštenju SSP.

SSP od režima zahteva da prestane da maltretira ljude samo zato što drugačije misle. 

„Obaveza svih normalnih ljudi je da Srbiju otrgnu iz kandži mržnje u koje nas je okovao režim, koji vlada mržnjom, ucenama i podelama. Oni koji mrze ljude ne vole ni zemlju, oni koji nas dele ne zaslužuju da nas vode“, dodaje se u saopštenju. SSP je zahvalila ; policiji na profesionalnoj reakciji i poručila „nalogodavcima i inspiratorima ovog bezumlja“ da ih neće zaustaviti u borbi da Srbiju pretvore u zemlju u kojoj se deca bude i ležu sa osmehom bez straha za svoje roditelje.