Šarčević: Roditelji da budu spokojni, cilj da deca što više budu u školi

Vesti 08. okt 202012:31 > 12:32
Podeli:
Izvor: N1

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da roditelji đaka mogu da budu spokojni jer za sada "ide ciljna varijanta" da deca što više vremena deca provode u školama, i napomenuo da se časovi emituju onlajn uporedo sa nastavom i da su snimljeni za period od mesec dana unapred.

Prema njegovim rečima, snimljeni školski program može da se pogleda ponovo, „i uz malo angažovanje roditelja, drastično smanjuje potrebu za privatnim časovima“.

Šarčević je za TV Pink rekao da društvo u Srbiji mora da bude disciplinovanije i naveo da je potrebno reagovati čim malo skoči broj zaraženih kako bi se stvari vratile u normalu.

POVEZANE VESTI

On je rekao da Srbija ima veoma dobre rezultate i naveo da ne zna šta „nekom građaninu koji se ponaša nedisciplinovano nije jasno“ u tome da od toga zavisi da li je zdrav, da li mu je porodica zdrava, da li mu se dete školuje i da li će moći da radi.

Šarčević je rekao da „ne razmišlja“ o tome da li će ostati ministar prosvete u novoj vladi, uz napomenu da svakog ko bude na čelu tog resora očekuje mnogo posla u nastavku reformi obrazovanja.

On je ocenio da je njegova uloga u prethodne četiri godine bila da “izdigne mnoge probleme“ i da Srbija započne reforme u obrazovanju, za koje kaže da su „vidljive“.

Šarčević je podsetio da treba da se završi Strategija obrazovanja do 2027. godine, i da se donesu dva nova sistemska zakona – Zakon o visokom obrazovanju i Zakona o sistemu obrazovanja.