Aleksićev advokat tražio izuzeće sudije u procesu po tužbi Andreja Vučića

Vesti 07. okt 202012:53 > 12:55
FoNet/Zoran Mrđa

U Prvom osnovnom sudu u Begradu nastavljeno je suđenje po tužbi brata predsednika Srbije, Andreja Vučića, protiv potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića zbog navoda o "slučaju Jovanjica", a odbrana je zatražila izuzeće sudije.

POVEZANE VESTI

Advokat Borivoje Borović, koji zastupa Aleksića, rekao je da je zatražio izuzeće sudije koji vodi postupak zato što nije uvažio njihove argumente.

Vladimir Đukanović, branilac Andreja Vučića, naveo je da tužena strana nije iznela „nijedan validan argument u svoju odbranu.“

Nakon završenog suđenja, brat predsednika Srbije, Andrej Vučić se nije obratio medijima, dok je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić poručio da se proces protiv njega zasniva na lažnoj prijavi gradonačelnika Novog Sada i funkcionera Srpske napredne stranke Miloša Vučevića, i da je cilj suda da donese presudu ne uvažavajući dokaze.

„Oni danas nisu došli ni sa čim, bukvalno ni jedan jedini argument nisu izneli, a pokušavaju da proces koji se vodi pred sudom za organizovani kriminal uvuku ovaj postupak, što je potpuno van svake pameti. Vršili su stravičan pritisak na sam sud i mislim da je u jednom momentu sam sudija podlegao tom pritisku, jer je nama zabranjivao određena pitanja da postavimo koja bi sigurno pokazala do koje granice je gospodin Aleksić umešan u određeni kriminal i pokušaj nasilnog svrgavanja vlasti kroz projektovanje ovih afera“, rekao je Đukanović.

Suđenje po tužbi Andreja Vučića protiv Aleksića, koje je počelo 25. maja zbog navoda o slučaju „Jovanjica“.

Andrej Vučić je tužio Aleksića koji je više puta u javnosti govorio da ima saznanja da je vlasnik „Jovanjice“ Predrag Koluvija pre hapšenja u novembru prošle godine zvao predsednikovog brata.