Jovanović: Balističar dokazao da čaure nisu ispaljene iz vatrenog oružja

Vesti 07. okt. 202011:05
Podeli:
Izvor: N1

Saslušanjem svedoka u Drugom osnovnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje bivšem predsedniku Opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i drugim optuženima za paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića.

Na ročištu je balističar izneo svoje mišljenje o čaurama koje su nađene ispred garaže Jovanovića.

„Balističar je dokazao da te čaure nisu ispaljene iz vatrenog oružja. Postoji mogućnost da su ti meci, projektili, ubačeni u koktel i da su tako ubačeni u garažu i aktivirane. A postoji i mogućnost da je nakon bacanja koktela ubačen neki metak unutra, koje je obuhvatio požar i aktivirao zrna“, priča za N1 Milan Jovanović.

POVEZANA VEST

Za osumnjičenim je raspisana međunarodna poternica, a Jovanović smatra da neko finansira to bekstvo i prikriva ga.

„Ako Simonović ne bude osuđen, mislim da će Srbija, što se tiče slobode medija, pasti na poslednje mesto“, smatra Jovanović.

Jovanović ističe da nikad nije dobio pomoć koju je obećala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ali ni Grad Beograd i opština Grocka nisu reagovali s tim u vezi.

„Zamolio bih gospodina (Aleksandra) Vučića da svojim aktivistima, koalicionim partnerima zabrani da kradu barem šest meseci, da novinari ne moraju da pišu o njihovim aferama, neka nam malo dozvole da počnemo da hvalimo političare, te ljude na vlasti. Da li ćemo to nekada dočekati, neka nam pruži to zadovoljstvo da pohvalimo barem jednoga čoveka na vlasti da je učinio neko dobro delo za narod“, poručio je Jovanović.