Odbrana na suđenju za paljenje kuće Milana Jovanovića traži izuzeće tužioca

Vesti 05. okt 202016:30 > 16:38
Izvor: N1

Saslušanjem svedoka, u ponedeljak je u Drugom osnovnom sudu u Beogradu nastavljeno suđenje bivšem predsedniku Opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i drugima, optuženim za paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića.

POVEZANE VESTI

Saslušani su upravnik Okružnog zatvora u Beogradu Zvonko Grulović i advokat Miloš Mitrović, koji je ranije zastupao optuženog Vladimira Mihailovića.

Udruženje novinara Srbije je prenelo da je glavno pitanje na suđenju bilo da li su pod prisilom Vladimir Mihailović i Igor Novaković, optuženi za paljenje kuće Jovanovića, dali svoje iskaze. Obojica su pred sudom ranije promenila svoje iskaze u korist Simonovića.

„Svedočenje Miloša Mitrovića, bivšeg branioca po službenoj dužnosti optuženog Vladimira Mihailovića, bio je razlog da advokati odbrane, zbog navodne ‘obmane’ javnog tužioca Predraga Milovanovića, traže njegovo izuzimanje iz ovog slučaja“, naveo je UNS.

To nije prihvatio javni tužilac, zbog čega su advokati zahtevali da se javni tužilac izuzme iz postupka zbog „pristrasne“ odluke.

Zbog ovog zahteva, sudija Slavko Žugić odložio je suđenje za utorak, u 12 sati, dok viši javni tužilac ne donese odluku o izuzimanju.

Bivši policajac iz Grocke, Mihailović, naveo je UNS, na sudu je ranije tvrdio da su ga na saslušanju visoki zvaničnici MUP ucenjivali, a Novaković da je protivpravno izvođen iz Centralnog zatvora u Beogradu.

Obojica su tada rekla da je trebalo da optuže bivšeg predsednika Opštine Grocka, Simonovića, da je on glavni nalogodavac napada na novinara, što su, kako su rekli, i uradili.

Simonović, bivši policajac Mihailović i Igor Novaković optuženi su za podstrekavanje, odnosno paljenje kuće Jovanovića u noći između 11. i 12. decembra 2018. godine.