Pokret slobodnih građana i Nova stranka započeli proces ujedinjenja

Vesti 05. okt 202014:43 > 14:53
Fonet

Novoizabrani predsednici Nove stranke i Pokreta slobodnih građana, Aris Movsesijan i Pavle Grbović, objavili su da je formalno počelo ujedinjenje te dve političke opcije.

Movsesijan je kazao novinarima ispred Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu da je trenutno u politici u Srbiji „trend“ deljenje stranaka i da su Nova i PSG rešili da taj trend preokrenu.

On je naveo da su razgovori o ujedinjenju u toku, ali da su želeli „simbolično na 5. oktobar“, kada je došlo do smene vlasti Slobodana Miloševića, da objave zvaničan početak ujedinjenja.

Govoreći o imenu buduće stranke, Grbović je kazao da je to tehnička stvar, ali i stvar marketinga, o kojoj će se tek razgovarati.

„Ni Aris ni ja nismo marketinški stručnjaci, tako da ćemo to pitanje ostaviti onima koji jesu stručni“, naveo je i dodao da naziv treba smisliti, a nakon toga i testirati.

Lideri su se složili da će se zalagati za lustraciju i da ih u tome ništa ne sprečava.

Govoreći o narednom sastanku opozicionih stranaka koji će organizovati PSG, Grbović je kazao da će biti krajem ove nedelje, i to zatvoren za javnost, da bi razgovor bio konstruktivniji i da bi se lideri manje fokusirali na izjave za medije.

Po njegovim rečima, izjava za novinare će biti „kada za to bude bilo potrebe“.