Stupar: Srbi su opterećeni tajnim službama, volimo da "drukamo"

Vesti 05. okt 202012:20 > 12:24
Podeli:
Izvor: N1

Novinar Slobodan Stupar izjavio je u emisiji Studio N1 Live da su građani Srbije opterećeni tajnim službama, koje su od svog osnivanja "vukle konce" u našoj zemlji. On je istakao da je i pad Miloševića produkt straha tajne policije koja se uplašila za svoju budućnost i nagodila se sa novim vlastima.

„Peti oktobar je veliki događaj. Srušen je režim jendog ratnog zločinca, kriminalca i ubice. To nije bilo lako, morali su da se steknu nekli uslovi, i režim je oboren kada je počeo da negira pobedu opozicije. To nije bilo prvi put, ali je tada prevršio meru, a i njemu je istekao rok. I danas mislim da je 5. oktobar iznuđeni pad Miloševića jer se UDBA uplašila za svoju budućnost i pokušala da se nagodi“, smatra Stupar.

POVEZANE VESTI

Prema njegovim rečima, i danas živimo sa tom tajnom službom, „koja nas pritiska“.

„Srbi su opterećeni tajnim službama. I volimo da ‘drukamo’. Drugi svetski rat je bio fenomenalan prikaz toga. Goli otok takođe. Činjenica je da su tajne službe formirane 1944. godine i dalje su ovde onakve kakve jesu. Naravno to nije ni približno ta bezbedonosna služba, sa te strane smo ‘bušni kao sir’. Sve strane službe ovde mogu za 250do 500 evra da kupe svaku tajnu. Ali, ta služba koristi se i sada, zarad prljavih poslova“, ističe on.

Kako je kazao, oni koji su poraženi 5. oktobra, sada su na vlasti, a smatra da je počelo neposredno nakon toga, i Vojislava Koštunice, koji je prema njegovom mišljenju, „bio spreman da pravi kompromise“.

„Da sam ja bio političar, ja bi ih pohapsio sve već sledeću noć. Pozvao bih zatim one ljude koji su razmontirali istočnonemačku tajnu policiju, to bi se radilo narednih šest meseci, i objavio bih sve podatke. Čija žena je drukala rođenog muža, čiji sin je drukao svog oca“, naglasio je on.

Stupar je saglasan sa tezom da je trebalo da se otvore svi dosijei i da se javnosti pokaže čega je sve bilo u politici, kulturi, privredi i u crkvi.

„Mi ne možemo biti zdravo društvo sa ovim ukorenjenim službama“, istakao je Stupar.