Vulinu još jedna plaketa, za doslednu borbu za opstanak Srba u RS

Vesti 01. okt 202015:26 > 15:28
Tanjug/ Ministarstvo odbrane/ Andrija Gavrilović

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu je uručena Plaketa za izuzetan doprinos radu Saveza krajiških udruženja, kao i doslednu borbu za opstanak Srba u Republici Srpskoj i zemljama regiona, u okviru manifestacija "Krajišnici u riječi i slici" i "Petru za Petrovdan", saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

 Manifestacije su održane pod pokroviteljstvom Saveza krajiških udruženja – Novi Sad, Centra za očuvanje kulture i tradicije krajiških Srba i Kulturnog centra „Lukijan Mušicki“ – Temerin, u Etno parku „Brvnara“ u Bačkom Jarku.

Vulin je ocenio da „gde god Srbi da žive oni čuvaju svoju kulturu, svoju tradiciju“.

„Naša različitost jeste naša vrlina i naša snaga. Srbi voljom velikih sila, a nekada i svojim kukavičlukom – kukavičlukom prošlih generacija, ne žive u jednoj državi, ali mogu i moraju da budu jedinstven politički narod koji će najvažnije odluke o svojoj naciji i sebi donositi jedinstveno, brinući o čitavom srpskom narodu i vodeći računa da to bude u skladu sa onim što smatra i misli da treba da se uradi“, rekao je Vulin.

On je istakao da Beograd i Srbija kao matica, moraju da okupljaju sve Srbe.

Ovogodišnji dobitnici Plakete Saveza krajiških udruženja su i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović i predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović.