Grčka produžila zabranu ulaska građanima Srbije

Vesti 01. okt. 202013:50 > 13:51
Podeli:
Pixabay.com

Grčka granica ostaće zatvorena za građane Srbije do 12. oktobra, a osim te zemlje i Mađarska je odlučila da svoje granice ne otvara do kraja oktobra.

Grčka, prethodnih godina omiljena morska destinacija turista iz Srbije, produžila je zabranu vazdušnog, pomorskog i kopnenog putovanja za državljane trećih zemalja do 12. oktobra.

Ograničenja za kopnene granice uvode se iz preventivnih razloga za zaštitu javnog zdravlja od širenja kovid-19 u Grčkoj i odnose se na period od 1. do 12. oktobra, prenosi „Nova.rs“.

POVEZANE VESTI

Odluka predviđa privremeno ograničenje ulaska u zemlju za sve državljane trećih zemalja sa bilo koje tačke ulaska u zemlju i na bilo koji način, uključujući vazdušne, pomorske, železničke i drumske veze, iz preventivnih razloga zaštite javnog zdravlja od daljeg širenja kovid-19 na grčkoj teritoriji.

Vlada u Atini svakih 15 dana vrši reviziju odluka o tome kome je, zbog epidemiološke situacije sa koronavirusom, dozvoljen ulazak u tu zemlju.

Državljani Srbije ne mogu od prvog septembra da uđu u Mađarsku ukoliko je razlog putovanja turistički. Ulazak je moguć u privatne svrhe samo na osnovu dobijene saglasnosti od mađarske policije. Osobi koja dobije saglasnost za ulazak u Mađarsku biće određen obavezan karantin od 14 dana, aza vreme kog mogu da se testiraju o svom trošku.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.