Trstenik ponovo uveo vanrednu situaciju zbog skoka broja zaraženih

Vesti 30. sep. 202019:11 > 19:15
Podeli:
Izvor: N1

Opština Trstenik je odlučila da ponovo uvede vanrednu situaciju, jer je zabeležen skok zaraženih koronavirusom. Od 11 novoobolelih u čitavom Rasinskom okrugu, deset osoba je iz opštine Trstenik.

Ispitivanjem kontakata obolelih, dokazano je prenošenje bolesti u kafićima, a zabeleženo je i nepoštovanje propisanih preventivnih mera kod građanstva.

Predsednica opštine Milena Turk kaže da su, na osnovu izveštaja Zavoda za javno zdravlje o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji na teritoriji Trstenika, doneli odluku o proglašenju vanredne situacije u opštini Trstenik.

„Do danas, na teritoriji naše opštine registrovano je 109 pacijenata obolelih od Kovida 19. Doneli smo odluku o proglašenju vanredne situacije i preduzeli posebne mere kako bismo sprečili dalje širenje virusa“, rekla je Turk, i zamolila sve stanovnike ovog grada da se pridržavaju propisanih mera, kako bi se što pre izborili sa epidemijom.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, u zadnja 24 sata potvrđena su tri novozaražena, a među njima dvoje iz opštine Trstenik i jedna osoba iz Kruševca.

Od početka epidemije, u Rasinskom okrugu zabeleženo je 1.487 slučajeva Kovida19, a trenutno su pod zdravstvenim nadzorom 4.282 osobe. Izlečenim se smatra 1.409 lica.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.