Vida Ognjenović: Cilj nam je smirivanje situacije u DS

Vesti 30. sep. 202000:27 > 07:01
Podeli:
Izvor: N1

Predsednica Organizacionog odbora Demokratske stranke (DS) Vida Ognjenović izjavila je da očekuje da će nakon izbora predsednika DS koje je sprovela frakcija suprotstavljena zvaničnom rukovodstvu, prestati trvenja u toj stranci.

 „Da nam cilj nije bio smirivanje situacije i ozbiljno političko delovanje DS u budućnosti ne bismo se time bavili. To ne očekujem samo ja, već svi koji smo učestvovali na ovim izborima“, kazala je Ognjenović za dnevnik „Danas“.

Na pitanje da li se može desiti da legalnost tih izbora deo DS dokazuje na sudu, s obzirom da ih zvanično rukovodstvo ne priznaje, Ognjenović je rekla da je sve moguće i dodala da „imaju pravni tim“.

„(Predsednik DS) Zoran Lutovac čak tvrdi da će biti izbačeni svi iz DS koji su učestvovali u izborima. I to je za ljude koji se bave politikom. Nema razloga da budem izbačena iz DS, ali njihova je vlast. Mogu da rade šta hoće“, naglasila je ona.

Komentarišući zahtev za pomoć koji je Lutovac uputio evropskoj levici za rešavanje spora u DS, Ognjenović je istakla da taj deo stranke nema nijedan princip izvan evropske levice. „Ali ne očekujem da će biti problema prilikom registracije, odnosno upisa novog predsednika DS Branislava Lečića“, dodala je Ognjenović.