Brnabić: Uprava rekla – nije sukob interesa, Kancelarija se konsultovala i sa TS

Vesti 29. sep. 202013:47 > 13:47
Podeli:
Izvor: N1

Premijerka Ana Brnabić reagovala je na saopštenje Saveta za borbu protiv korpcije i navodi da su sva tela utvrdila da nema ništa sporno u poslovima koje je od Vlade dobila firma "Aseko" u kojoj je njen brat direktor.

Prethodno je Savet za borbu protiv korupcije, povodom izjave Brnabić da je potpredsedniku Saveta rekla da ispita njen odnos i odnos njenog brata u firmi „Aseko“, saopštio da nije nadležan za utvrđivanje sukoba interesa.

POVEZANE VESTI

 Podsetimo, predsednica Vlade je u nedelju izjavila kako joj je potpredsednik saveta odgovorio da za to nema potrebe. Ipak Savet je dodao i da je premijerki odgovoreno kako ovaj odnos spada u domen sukoba interesa, a da je za to nadležna Agencija za sprečavanje korupcije, a ne Savet.

„Mislim da je Kancelarija za IT tražila mišljenje od Agencije za sprečavanje korupcije, agencija ih je uputila na nadležno telo Upravu za javne nabavke, Uprava je rekla da to nije sukob interesa.. a onda su išli i korak dalje – a to je da se konsultuju sa nevladinim sektorom, tj organizacijom Transparentnost Srbija, i to ne da pokušaju da sakriju nešto, nego da kažu – pogledajte ovo i recite nam šta mislite o tome“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da je u tom slucaju Kancelarija za IT i e upravu uradila posao koji „može da se smatra primerom kako treba postupati u takvim uslovima“.