Vasović: I u Srbiji će situacija iznedriti promene i Krivokapića i Dritana

Vesti 28. sep 202008:55 > 09:42
N1

Urednik portala Nova.rs Milenko Vasović izjavio je u Novom danu da su "u pravu oni koji kažu da u Srbiji postoje i Dritani i Krivokapići". "Siguran sam da će Srbija iznedriti jednog Krivokapića, jednog Dritana, da će smoći snage da se ujedini, prevaziđe razlike, stane u onoliko kolona koliko bude potrebno da se promeni režim. Mislim da ni Krivokapića u Crnoj Gori niko nije zvao, mislim da je situacija iznedrila Krivokapića. I u Srbiji će situacija iznedriti promene i Krivokapića i Dritana", kaže Vasović.

Prema njegovim rečima, verovatno da sve što se događa u regionu ima nekakav uticaj na zbivanja u Srbiji.

„Ja verujem da promene koje su se desile, da će inicirati i ovde neku vrstu pokreta, građanske neposlušnosti, ne bi li se ova vlast koja je zaista, nije to nikakva fraza, zarobila državu, da će građani naći načina da se odupru toj vlasti, koliko god to sada izgledalo daleko i koliko god nama biračko telo i građani delovali apatični i uspavani“, kaže on.

Mišljenja je da su „u pravu oni koji kažu da u Srbiji postoje i Dritani i Krivokapići“.

„Siguran sam da će Srbija iznedriti jednog Krivokapića, jednog Dritana, da će smoći snage da se ujedini, prevaziđe razlike, stane u onoliko kolona koliko bude potrebno da se promeni režim. Mislim da ni Krivokapića u Crnoj Gori niko nije zvao, mislim da je situacija iznedrila Krivokapića. I u Srbiji će situacija iznedriti promene i Krivokapića i Dritana“, kaže Vasović.

Kako je rekao, priprema opozicije za beogradske izbore je nešto što je sasvim logično.

„Problem je u tome što se ovde, čini mi se, još više priprema vlast za beogradske izbore, možda i onim što se događa u DS. Mislim da je jučerašnje zbivanje u DS upravo slika pripreme vlasti za izbore u Beogradu. Beogradu treba DS i Srbiji treba DS, ako razdrobite DS, razdrobili ste i opoziciju. DS je prilično razdrobljena, neću da ulazim u to ko je u pravu, mogu samo da vidim kome ide u prilog to što se DS dalje cepa, što se sukobljava, što se ljudi iz DS bave samim sobom, a ne onim što nas čeka, izborima u Beogradu, možda bi se i bavili, ali kad se napravi razdor, bez obzira ko je u pravu, ko je kriv, onda vi vidite da jedna partija nema snagu“, kaže.

Ističe da „nemamo mi ni D od demokratije“.

„Ali to ne znači da ne treba da se borimo za demokrartiju, za slobodne izbore. Utonuli smo u diktaturu, ta diktatura se ogleda ponajviše u pljački državnih resursa. Da nije toliko para opljačkano iz Krušika, možda bi se piloti koji su poginuli vozili u boljim avionima“, kaže.

Kako je rekao, „ova vlast ne želi da ide u EU i sve čini da taj naš put ka Evropi uspori što je moguće više“.

„A o oporavku ekonomskom neka sude građani po svojim novčanicima, zaradama, po tome koliko često mogu da menjaju garderobu, koliko imaju pokvarenih elektrouređaja u kući, koliko im je star auto… Ne bih ja to dalje komentarisao“, kaže Vasović.